Moderatorzy: anwaz, admin, krzysiek36
zbysob napisał(a):a ja zapytam trochę głupio : a nie prościej oddać te pieniądze ? Pożyczkę wziąłeś i jak dla mnie to pożyczki się spłaca . Nie dla wierzyciela ale dla siebie. Taki dziwny punkt widzenia....
przymierze napisał(a):Myślałem że to parabanki (chwilowki) okradają w jakiś sposób ludzi a nie odwrotnie![]()
Jeżeli Ci się to uda to będziesz jednym z nielicznych.... Ale czy takie postępowanie pomaga
w zdrowieniu ? .
Jeżeli tak jest w istocie to pewnie ewentualna sprawę wygrasz w sądzie.dawka1987 napisał(a): zgodnie z kodeksem cywilnym dług jest przedawniony.
Jak nazwiesz człowieka który pozyczył od Ciebie pieniądze i nie oddał ? Jeśli już doszło do upadłości to znaczy że długi przekroczyły jakąkolwiek możliwość spłaty. Przyjmuje sie że uzależniony był jakby bez możliwości racjonalnej oceny mozliwości spłaty zaciąganej pozyczki.I wystarczy jak zostanie bez majątku ale z możliwościa dalszego życia. Nie spłacenie pożyczki jest w potocznym rozumieniu formą kradzieży. I upadłość nic tu nie zmienia.dawka1987 napisał(a):Czyli mam rozumieć, że wszyscy uzależnieni którzy ogłosili upadłość konsumencką również okradają banki, czy też parabanki ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości