przez Kasiula_m » 25 Kwi 2018, 07:16
Reprezentawalam sie sama, wniosek napisalam sama, przy pomocy dziewczyn z forum, za co jeszcze raz dziekuje, uwazam, ze pelnomocnik jest zbedny, ale trzeba troche posiedziec nad pozwem.
W moim przypadku wszystkie okolicznosci mi sprzyjaly i dlatego dostalam taki wyrok tzn. maz sie do wszystkiego przyznal i udostepnil umowy kredytowy, wyciagi z kont, pozatym na rozprawie zlozyl oswiadczenie, ze wszystkie kredyty bral bez mojej wiedzy i jest uzalezniony od hazardu, chodzi na terapie, zachowal sie fairna rozprawie, pozatym moj szwagier wszystko potwierdzil.
Wyrok dostalismy na 3 rozprawie, na 1 sedzia przesluchala mnie i meza, na 2 jeszcze raz przesluchanie i powolala na swiadka szwagra, a wczesniej sie spytala kto moglby poswiadczyc hazard meza i zaciaganie kredytow bez mojej wiedzy, wiec tylko szwagier mi na mysl przyszedl, no i wczoraj na 3 rozprawie przesluchala szwagra, znowu mnie i meza i po krotkiej przerwie oglosila wyrok o rozdzielnosci z data wsteczna:) Mimo ze na wczesniejszych rozprawach 2 razy podkresila, ze taki wyrok uzyskuje sie niezwykle rzadko, ale sie udalo:)
Uwazam, ze jezeli wszystkie warunki bedziesz miala spelnione tzn. dobrze napisany i uzasadniony pozew+ zalaczniki czyli umowy i przelewy z kont, pozatym maz musi sie przyznac i potwierdzic, ze wszystkie kredyty szly na hazard i o niczym Ty nie wiedzialas no i swiadek lub swiadkowie, ktorzy to potwierdza i wtedy jest naprawde duza szansa na otrzymanie rozdzielnosci z data wsteczna, a jezeli cos sie sedziemu nie spodoba i ma watpliwosci to orzeka rozdzielnosc z data wyroku- to przeczytalam na tym forum.
Jak macie pytania to piszcie:) pomoge tak jak i mi pomogli:)