Cześć wszystkim,
czytając forum bardzo często natrafiam na Wasze pytania (głównie osób mieszkających poza PL, choć nie tylko) odnośnie mitingów internetowych. Często będąc poza granicami kraju, szczególnie nie znając języka, lub po prostu ze względu na odległość, pracę, dzieci, etc. nawet mieszkając w Polsce nie mamy możliwości aby dotrzeć na miting, co według moich doświadczeń jest jednym w ważniejszych punktów w zdrowieniu wpadłem na portal z takimi mitingami stworzyć. Jako, że jestem programistą i pracowałem jakiś czas temu nad projektem konferencji online, mógłbym takową wdrożyć w życie również dla naszej społeczności. Chciałbym też mieć możliwość zrobić coś dla innych. Teraz kilka pytań do Was:
1. Czy uważasz, że to dobry pomysł?
2. Czy znaleźliby się chętni do prowadzenia takich mitingów? Moim zdaniem takie mitingi powinny rozpoczynać się wieczorem, około 20-21, choć to jest oczywiście temat do ustalenia.
3. Czy uważacie, bylibyście w stanie wysłać co jakiś czas jakiś drobny datek na jego utrzymanie - takie przedsięwzięcie musi być oczywiście dla wszystkich darmowe, ale z czegoś trzeba utrzymać serwery, etc, a samemu nie jestem w stanie w pełni tego finansować.
EDIT:
4. Jak powinien wyglądać taki miting - audio czy wideo? Moim zdaniem ze względu na anonimowość powinien być on tylko w formie głosowej.
Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam